Sleutel cursus

Om niet helemaal onvoorbereid op reis te gaan, besloten wij om een sleutel cursus te volgen. Na lang zoeken op internet vonden wij de cursus van Ronnie Jongert. Een echte aanrader; ook voor thuisblijvers! Wij hebben een fantastische sleutel-week gehad, op een prachtige locatie in de Belgische Ardennen. Zie voor meer informatie: http://www.autosleutelcursus.nl/

Er werd extra aandacht besteed aan auto's die gebruikt worden bij ontwikkelingsprojecten, zoals de Land Cruiser. Als wij al niet blij waren met onze auto keus, dan werden wij dat wel tijdens de cursus. De Land Cruiser werd de hemel in geprezen. Niet stuk te krijgen! (dit moet nog blijken) En er werd met veel goedkeuring naar onze auto gekeken.


Met veel hulp van de leraren en cursisten hebben wij in deze week onze uitlaat vervangen, motor- en transmissieolie ververst, v-snaren vervangen, electra aangesloten (2e circuit), de lier gemonteerd en aangesloten en de bladveren een keer gedemonteerd en weer gemonteerd. Kortom, een vruchtbaar weekje. Realiseer wel, al de montage tijd valt buiten dat van de cursus!


Hiernaast kregen wij ook les in het terreinrijden. Dit was natuurlijk helemaal geweldig. Wij hebben ons 1 dag mogen uitleven op het militaire terrrein van spa! Super! Echt gillen (wat betreft de vrouwen dan).


Zie meer foto's op:
http://picasaweb.google.nl/landencruisen/SleutelcursusZomer2007ArdennenSpa

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Karlijn en Roger,

De pagina ziet er goed uit. Zal een prima plek zijn om jullie te volgen op jullie reis. :-)
groetjes,
Bart.

Anoniem zei

Ik ben onder de indruk van de site. Keep writing, dan kunnen we jullie goed volgen. Af en toe een foto-tje is ook fijn. Om het ook lijfelijk mee te maken zou een recept uit de streek waar je bent ons in staat stellen om, althans qua smaak, ook een wereldreis te maken.
Houdoe, pap

Anoniem zei

whouw Karlijn en Roger, fantastisch, ziet er prachtig uit!! Nu de belangrijkste aanschaf is gedaan en jullie haar (hem?) beter hebben leren kennen, kan de reis geginnen. Sterkte met de laatste loodjes! liefs Mom

jo kortenray zei

MARJO EN JO VINDEN.......

De site heel erg tof.
Wij hopen jullie goed te kunnen volgen op de lange reis!!!!
Nu nog de laatste voorbereidingen afronden.......en rijden maar.

Tot morgen.
Marjo en Jo

24 augustus 11.45

Thea zei

Hey Roger en Karlijn

Ik heb vanavond jullie link gekregen van pap en mam zodat wij jullie ook kunnen volgen op jullie reis,te gek....
We hopen veel van jullie te kunnen lezen....let,s go.....
Alvast een hele goede reis,grtjs Thea,Ger Whitney en Guido

Anoniem zei

lieve karlijn en roger,
geweldige site, geweldige auto, geweldige reis. We zijn benieuwd of jullie al gestart zijn en zo niet wanneer de grote dag zal zijn! Succes, en van Doris en Maas een dikke knuffel, ubbo en manon

Unknown zei

...... october: het is zover! Nog even en dan zijn jullie echt weg. Ik hoop dat jullie tijd over hebben om de site goed bij te houden want het is natuurlijk super om jullie te kunnen volgen! Spannend! Ik zal de kindjes laten meekijken.
Veel liefs,
Shirley

Anoniem zei

Hoi Karlijn en Roger,

Ik heb dit adres aan wat mensen doorgegeven dus als je nog van plan bent om het te wijzigen kun je dan een link op deze pagina posten?
Misschien kan ik komend weekend langs komen in Maastricht as a farewell. Ik bel nog wel van de week.
Liefs,
Bart.

Anoniem zei

Hoi Karlijn & Roger,

het komt nu kortbij jullie vertrek nu jullie alles zover geregeld hebben.
Ten eerste natuurlijk een geweldige reis toegewenst maar ook alvast een goed en gezond welkom terug.
En verder deze pagina ziet er mooi uit en zal ik zeker vaak bezoeken om jullie te volgen tijdens jullie reis.

Groetjes
Maurice

Unknown zei

Hai Roger en Karlijn!

Ik ga het allemaal in de gaten houden. Ben heel erg benieuwd wat jullie allemaal mee gaan maken. Ik ben in ieder geval jaloers.

Bonne Route!

Anna

Anoniem zei

Jeetje, nog niet weg! Schiet eens op!! (nee hoor...) Al verhuisd? Veel succes met t regelen van de laatste paar dingen. Spreek je, X Marjon en Marcel

Anoniem zei

Beste Roger en Karlijn,

We hebben je blog adres van Jo ontvangen in de "Brusselse Poort" en waren natuurlijk nieuwsgierig wat "de buurjong" uitspookt in den vreemde!

We waren in ieder geval zeer onder de indruk van de foto's. Nog veel reisplezier gewenst en tot ziens!

Maurice, Els, Ruben en Yoni Vroegop